Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Hogyan neveljük gyermekünket egészségtudatosságra? (2023.09.06)

Sok esetben szülőként későn vesszük észre, hogy milyen fontos lett volna gyermekünk pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Ugyanez igaz az egészségtudatosságra is, amelyet szintén érdemes már gyerekkorban kialakítani, fejleszteni.

Pszichológusok szerint a gyerekek már egészen kis korban, akár 2-3 évesen is fogékonyak az újdonságokra. Ezért érdemes minél előbb, az adott életkornak megfelelő módon eljuttatni hozzájuk például a pénzügyi ismereteket vagy rávezetni őket az egészséges életmód fontosságára. Mindkettő nélkülözhetetlen tudás ahhoz, hogy valaki később jól boldoguljon az életben, maximálisan kihasználja a lehetőségeit. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk tudatos felnőtté cseperedjen, szülőként a mi felelősségünk, hogy átadjuk neki a tudást.

A legerősebb befolyásoló tényező a szülői minta. Még a kisebb gyereknek is érdemes elmagyarázni, hogy mit jelent az egészségpénztári tagság, miért fontos, hogy minden hónapban rendszeresen félretegyünk a kasszába, egészségesen táplálkozzunk, szűrővizsgálatokra járjunk. A példamutatáson túl a gyakorlati megvalósításba is bevonhatjuk a gyereket úgy, hogy szolgáltatásra jogosultként megjelöljük őt. Így úgy fogja érezni, hogy ő is hozzájárul a családi kiadások kézben tartásához és az egészséges életmód is az értékrendje részévé válik.

Amikor pedig a gyerekünk betöltötte a 16. évét, kérjünk neki társkártyát, ami az Új Pillér egészségkártyán levő megtakarításunk vele való megosztását jelenti. Ebben a gesztusban mindaz benne van, ami szülőként nagyon fontos feladatunk: gondoskodunk szavak nélkül és kifejezzük, hogy maximálisan bízunk benne. A társkártyával szimbolikusan átadjuk gyermekünknek azt a tudást, amelyet mi már megszereztünk, és ami könnyebbé teszi az életét nem csak fiatalként, hanem később is.

A társkártya a fő egészségkártya teljes egyenlegét korlátozás nélkül elérhetővé teszi a társkártya-tulajdonos számára, így a családtagok egymástól függetlenül, különböző helyszíneken, akár egyazon időben is kihasználhatják az adóvisszatérítéssel támogatott megtakarítást. Társkártyát a társkártya-igénylő lapon lehet igényelni a megjelölt közeli hozzátartozónak (házastársnak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, élettársnak, stb.). Díja 2500 forint és 4 évig érvényes.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA