Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Az egészség menőség - podcastot indított az MDOSZ (2023.08.04)

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) podcast-sorozatot indított. A táplálkozással kapcsolatos legégetőbb témákat taglalják közérthetően, több szemszögből megközelítve a félórás adásokban.

A beszélgetésekben mindig szerepel dietetikus és legalább két olyan beszélgetőtárs is, akik az adott témával kapcsolatban más nézőpontot hoznak be. A műsorok messze túlmutatnak az egészséges táplálkozás népszerűsítésén, sokkal inkább vesznek górcső alá olyan jelenségeket, amelyek éppen az érdeklődés középpontjában állnak, legyen szó valamilyen divatos étkezési irányzatról, fogyókúráról, ételérzékenységekről vagy éppen a fenntarthatóságról - olvasható az MDOSZ közleményében.

Az első három rész épp ez utóbbi kérdéskörrel, a fenntartható táplálkozás irányzataival foglalkozik. A növényi alapú étrendek és a flexitáriánus táplálkozás jellegzetességeit és lehetőségeit a táplálkozástudományi szempontokon kívül élelmiszergyártói és fogyasztói oldalról is körbejárták az első adásban. Egy dietetikus, egy élelmiszerpolitikai elemző és egy élelmiszeripari cég képviselője arról beszélgettek, hogyan hatnak ezek a táplálkozási irányzatok az egészségre és a környezetre. Szerintük az élelmiszervásárlásnál az adott termék fenntartható előállítása is döntési szempont kellene, hogy legyen, mivel a globális élelmiszertermelés és a lakosság fogyasztási szokásai már túlságosan nagy terhelést jelentenek a Földnek.

Az első beszélgetés már visszahallgatható a Spotify-on vagy a Buzzsprouton, augusztusban pedig újabb rész várható. Ezt követően pedig olyan kurrens témákat dolgoznak majd fel, mint a (divat)fogyókúrák és a szuperfoodok, ősztől havi rendszerességgel.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA