Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Változik az Allianz Privát csomagok díja (2023.05.05)

Különleges lehetőséget kínálunk azoknak a tagjainknak, akik korábban a munkáltatójuktól célzott támogatást kaptak egészségbiztosítási díj fedezésére, de a juttatás bármely okból megszűnt. Ők jogosultak az Allianz Privát csomagokra. Ezek díja módosul június 1-től.

Egyre nagyobb az igény a Pénztár által kínált egészségbiztosításokra. 2022-ben közel 21%-kal több pénztártag vette igénybe a szolgáltatást, 22%-kal nőtt a kifizetett biztosítási díj. Ezen belül 70%-kal bővült az egyéni tagdíjak terhére kifizetett biztosítási összeg, 20%-kal a munkáltatói célzott támogatásból fedezett díj. Pénztártagjaink kérésére vezettük be az Allianz Privát csomagokat tavaly júniusban, hogy azok, akik megszokták a magánbiztosítás kényelmét, ne kerüljenek hátrányos helyzetbe akkor se, ha munkahelyet váltanak vagy más okból szűnik meg a céges juttatás.

Az Allianz Privát csomagok keretében kivétel nélkül elérhető a 24 órás call center szolgáltatás, a második orvosi szakvélemény, különböző összeghatárig a járóbeteg szakellátás, a diagnosztikai és laborvizsgálatok és a nagyértékű diagnosztika. Ezen kívül a Start, Optimum, Prémium és Exkluzív csomagok fedezetet nyújtanak az egynapos sebészeti ellátásra, az Optimum, Prémium és Exkluzív csomagok pedig bizonyos szűrővizsgalatokat is lehetővé tesznek. A biztosított csomagtól függően évente vagy kétévente az alábbi szűrővizsgálatokat igényelheti:

  • belgyógyászati vizsgálat (anamnézis, testsúly, testmagasság, derék/csípő, vérnyomás)
  • alap laborvizsgálat (teljes vérkép, süllyedés, CRP, vércukor, húgysav, Fe, K, Na, Cl, LDL, HDL, összkoleszterin, triglicerid, májfunkció (GOT, GPT, GGT, AP, LDH), vesefunkció (kreatinin, karbamid, eGFR), összbilirubin, direkt bilirubin
  • EKG, hasi és kismedencei UH

Az egyes csomagok ára a biztosítási évfordulóval, 2023. június 1-től változik. A díjemelés érinti a már Allianz Privát biztosítással rendelkező és a jövőben biztosítást kötő tagjainkat is.

Allianz Privát csomag elnevezése

Havidíj 2023. június 1-től

Működési költséggel növelt fizetendő összeg havonta

Az egyéni befizetés után Önnek járó szja-visszatérítés

Privát Eco

4620 Ft/fő

4838 Ft/fő

968 Ft

Privát Start

6380 Ft/fő

6681 Ft/fő

1336 Ft

Privát Optimum

9240 Ft/fő

9675 Ft/fő

1935 Ft

Privát Prémium

12 100 Ft/fő

12 670 Ft/fő

2534 Ft

Privát Exkluzív

12 760 Ft/fő

13 361 Ft/fő

2672 Ft

Amennyiben már rendelkezik Allianz Privát biztosítással, és május 14-ig nem jelzi, hogy a jövőben nem kívánja igénybe venni a szolgáltatást, kérjük, gondoskodjon róla, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges összeg rendelkezésre álljon az egészségpénztári számláján. Ha korábban csoportos beszedéssel vagy állandó bankkártyás utalással fizette be a számlájára a biztosítási díjat, ne felejtse el átállítani megbízását az új összegre. A biztosítást akár a családtagjai számára is megkötheti.

Ha korábban nem rendelkezett biztosítással, de szeretné kihasználni az így elérhetővé váló minőségi szolgáltatást, ismerje meg az Önnek szóló csomagjainkat ide kattintva.

A KSH adatai szerint a hazai egészségügyi kiadásokbon belül rendkívül magas, 30% a magánköltések aránya. 2020-ban az egy főre eső összes hazai egészségügyi kiadás elérte a 359 ezer forintot és ebből 102,6 ezer forint volt a magánköltés (KSH, 2020). Ezen belül a legnagyobb szeletet a háztartások zsebből költött egészségforintjai teszik ki, és lényegesen kevesebb az önkéntes egészségügy-finanszírozási alrendszereken keresztül megvalósuló költés.

Egészségügyi kiadások alrendszerenként (milliárd forint, 2020)

Kormányzati alrendszerek összesen

2500

Önkéntes egészségügy-finanszírozási alrendszerek

106,8

Háztartások

893,4

Forrás: KSH

Pénztárunk komplex megoldást kínál annak érdekében, hogy tagjai minél kedvezőbb feltételekkel vehessék igénybe a gyors és minőségi ellátást jelentő magánegészségügyi szolgáltatást. Ennek egyik szelete a kedvező díjú magánbiztosítás, a másik az újpilléres egészségkártyás finanszírozás. Ha újpilléres kártyával fizet a biztosítással nem fedezett szolgáltatásokért, azok árára érvényesíteni tudja a 20%-os adójóváírást és a PontNekem hűségprogramban gyűjtött pontegyenlegét.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA