Ellenőrizze jogtalan költéseit az online ügyintézésben! (2022.05.05)

Az online ügyintézésre regisztrált tagjaink már az elutasított és a jogtalan szolgáltatásokról szóló számláikat is ellenőrizhetik internetes fiókjukban.

Újabb szolgáltatással bővítettük az online fiókban nyomon követhető ügyek körét. Mostantól a részben vagy egészben elutasított, illetve adóköteles termék vásárlásáról szóló számláit is feltöltjük az internetes fiókjába annak érdekében, hogy minél kényelmesebben rendezhesse pénzügyeit.

Egészségpénztárban nem elszámolható terméket vásároltam

Ha Ön az Új Pillér kártyás fizetés során olyan terméket, vagy szolgáltatást vásárolt, amely nem számolható el egészségpénztáron keresztül, az erről szóló számlát megtekintheti az online fiókjában, a „Újpilléres kártyával fizetett adóköteles szolgáltatás” menüpontban.

A jogtalan termékek vásárlása vagy szolgáltatás igénybevétele esetén 15%-os szja + 13%-os szocho fizetési kötelezettség terheli a tagot. Ilyen termékek az OÉTI engedélyszámmal ellátott termékek, vitaminok, étrend kiegészítők, kozmetikumok, élelmiszernek minősülő termékek, illatósító szerek, nyomdai termékek, fogyasztószerek. Nem igénybe vehető szolgáltatások továbbá a gyógyfürdő, gyógyüdülés, egészségügyi üdülés, rekreációs üdülés, sporttevékenységhez kapcsolódó kiadások, életmódváltozást elősegítő szolgáltatások.

Ahhoz, hogy pénztártagjaink számára egyértelmű legyen az elutasítás oka, annak kódját a számlán is feltüntettük.

Amennyiben adóköteles vagy jogtalan terméket vásárolt vagy szolgáltatást vett igénybe, van lehetőség az összeg visszafizetésére, így nem lesz adófizetési kötelezettsége. Az összegnek tárgyév december 31-ig be kell érkeznie. Az év végi befizetésnél kérjük, figyeljen a határidőkre!

Átutalásnál 2022. december 31. 16.00 óra, személyes befizetés esetén a CIB Bank fiókjában 2022. december 31. 13.00 óra (kérjük, a pontos nyitvatartási időről tájékozódjon a bankjában)! Bankkártyás befizetés az oldalunkon 2022. december 31. 23.59-ig lehetséges.

A visszafizetés történhet banki utalással vagy a CIB Bankban készpénzbefizetéssel a pénztár számlájára (CIB 10700024-43040607-51100005). FONTOS, a jóváírás feltétele az összeg egyezősége, a termék/szolgáltatás teljes összege visszafizetendő, valamint a megjegyzés rovatban kerüljön feltüntetésre az adóazonosító jel és az SZJA kifejezés, ellenkező esetben kizárólag eseti befizetésként áll módunkban lekönyvelni az összeget. Amennyiben adott év december 31-ig nem érkezik be a pénztárba az összeg, a pénztár által kiállított adóigazoláson szerepelni fog a tétel.

Amennyiben még nem regisztrált az Online ügyintézésre, úgy az alábbi gombra kattintva egyszerűen és gyorsan megteheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy Pénztár csak az Online ügyintézés felületet használja a jogtalan számlákkal kapcsolatos tájékoztatásra. Amennyiben ilyen számlát töltünk fel internetes fiókjába, e-mailen értesítjük. Az intézkedés célja, hogy az Ügyfeleink személyes, illetve egészségügyi titoknak minősülő adatai biztonságban legyenek.

Borítókép: freepik.com/rawpixel.com

<< VISSZA