Újabb rekord a Patika-csoportnál! (2021.07.05)

Ahogyan nő az egyéni befizetések aránya, a befizetett személyi jövedelemadóból visszakérhető összeg is bővül. A Patika-csoport tagjai idén rekordösszegű, összesen közel 740 millió forinttal gyarapodtak ennek köszönhetően.

A tavalyi dinamikus, 30%-os növekedés után idén is bővülni tudott a Patika-csoport tagpénztáraihoz befolyó személyi jövedelemadó-visszatérítés. A június 30-ig beérkezett 740 millió forint 23%-kal haladta meg a 2020-as adójóváírás összegét.

Büszkék vagyunk rá, hogy a tagjaink számlájára visszaérkező adójóváírás összege évek óta látványosan nő. A bővülésben szerepet játszik, hogy 2020-ban a pénztártagok már a munkáltatói tagdíj-hozzájárulások után is érvényesíthették a 20%-os visszatérítést, idén pedig a TEMPO Egészségpénztár beolvadása volt a növekedés egyik motorja.

Az öngondoskodási hajlandóság erősödését mutatja, hogy 2017 óta folyamatosan nő azoknak a pénztártagoknak a száma, akik élnek a visszaigénylés lehetőségével és igyekeznek kihasználni a maximum 150 ezer forintos adókedvezményt. Az adó-visszatérítést 100%-ban jóváírjuk tagjaink számláján, akik akár már másnap elkölthetik a NAV-tól érkezett pénzt egészségcélú szolgáltatásainkra vagy az összeg terhére igényelhetik az önsegélyező támogatások kifizetését.

A pénztári befizetések volumene a pandémia idején sem esett vissza, és a befizetők száma sem csökkent. Már 2020-ban is rekordszámú pénztártag számláján oszthattuk szét az adóforintokat, amely mutató idén tovább javult a TEMPO Egészségpénztár beolvadásával. 2020-ban 2019-hez képest harmadával több tagunk részesült adó-visszatérítésben, idén a számuk 15%-kal tovább bővült. Az egy tagra jutó átlagos jóváírás alakulása is beszédes: 2017–2020 között 30 ezer forintról 46 ezer forintra nőtt, idén pedig már 50 ezer forint felhasználásáról dönthetnek maguk a pénztártagjaink az állam helyett.

A legnépszerűbb szolgáltatások

2021 első félévében a szolgáltatási kiadások közel 57%-a a gyógyszertárakban, optikusoknál és a gyógyászati segédeszközboltokban landolt, a második legnagyobb tételt az orvosi ellátás jelentette 28,5% százalékkal, míg az önsegélyező szolgáltatások 12%-kal részesedtek az összes költésből. A kiadások összetételén érződik a koronavírus-járvány hatása: emelkedett a gyógyszertári költés, míg a magánegészségügyi szolgáltatóknál hagyott forintok visszaestek csekély mértékben.

Forrás: Patika-csoport

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA