Díjat nyert a Patika-csoport letétkezelője (2021.07.05)

Az UniCredit nyolc országban – köztük Magyarországon – is elnyerte a Global Finance legjobb alletétkezelő bank díját, Közép- és Kelet-Európában pedig már sorozatban tizenkettedszer érdemelte ki a kitüntető címet.

A Patika-csoport számára kiemelkedően fontos, hogy biztonságban tudja pénztártagjai pénzét. Ennek érdekében nemcsak a befektetéseiről dönt felelősen, hanem a vagyont kezelő szolgáltatók kiválasztásánál is maximális körültekintéssel jár el. A Pénztár vagyonkezelője, a HOLD negyedévről negyedévre bizonyít a befektetési környezet lehetőségeihez mérten elért maximális hozamokkal, és letétkezelőnk, az UniCredit is egyike a legjobbaknak, ahogyan azt a Global Finance magazin elismerése is tükrözi.

A magazin 2021-ben is az UniCreditet ismerte el Közép- és Kelet-Európa legjobb alletétkezelő bankjának, így győztes sorozata immár tizenkét éve tart megszakítás nélkül. A rangos regionális kitüntetés mellett az UniCredit nyolc országban is az első helyen végzett elnyerve a legjobb alletétkezelőnek járó címet Ausztriában, Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Szerbiában és Szlovéniában.

Az egyes régiók és országok díjazottjainak kiválasztásakor a Global Finance szerkesztőbizottsága piackutatási eredmények, szakértői források és az alletétkezelői szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek visszajelzése, valamint a bankok által készített szakmai anyagok alapján állapítja meg, hogy mely pénzintézetek nyújtják megbízhatóan a legjobb szolgáltatásokat a helyi piacokon.

A kiválasztási szempontok között szerepelt az ügyfél-kapcsolattartás, a szolgáltatás minősége, a versenyképes árképzés, a kivételes esetek gördülékeny kezelése, a technológiai platformok, az értékpapír-elszámolási műveletek, az üzletmenet-folytonossági tervek, valamint a helyi előírások és gyakorlatok ismerete.Az UniCredit a letétkezelés piaci szabályozásában tanúsított szakértelmével tűnt ki a szolgáltatók közül.

Romhányi Júlia, az Értékpapír-letétkezelés üzletág globális vezetője hozzátette: „Az UniCreditnél rendkívül büszkék vagyunk alletétkezelői szolgáltatásunkra, így örömünkre szolgál, hogy nyolc országban elért első helyünk mellett megtartottuk a legjobb alletétkezelő bank pozíciónkat Közép- és Kelet-Európában.Ezek az eredmények kiemelik bankunk elkötelezettségét, különös tekintettel az elmúlt 15 hónap kihívásaira, amikor a világjárvány jelentette változások ellenére továbbra is folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtottunk.Sikerünk elsődleges záloga kitűnő csapatunk odaadó munkája mellett az, hogy folyamatosan a minőségi, személyre szabott és digitális megoldásokra összpontosítunk.

Borítókép: Brands&People / unsplash.com

<< VISSZA