Blog
Jövedelmünk 2,5%-át költjük gyógyszerre (2022.08.04)
Összesen 5,9%-kal emelkedett a támogatott vényköteles szerek egy dobozra jutó bruttó ára. A bőrgyógyászati szerek esetében viszont közel 22%-os a drágulás – mutat rá a VG cikke.
Mennyibe kerül az ingyenes egészségügy? (2022.08.04)
A magánszolgáltatókat igénybe vevők körének, illetve a privát egészségügyi ellátásra elköltött pénz mennyiségének rohamos emelkedése jelzi a magánegészségügy térnyerését – állapítja meg a Political Capital és a Friedrich-Ebert-Stiftung júniusban megjelent tanulmánya.
Miért hagyják ott a munkahelyüket az emberek? (2022.08.04)
Magyarországon 2021-ben 32%-ra ugrott a fluktuáció a HR-Evolution Kft. országos fluktuációkutatása szerint. Az elvándorlás nemcsak fokozódott, hanem mélyült is: már a fehérgallérosokat is érinti. Egészségpénztári juttatással azonban fékezhető a felmondási hullám.
Béremelés helyett egészségtámogatás (2022.08.04)
A 10% feletti inflációt béremeléssel kompenzálhatják a cégek, ahol ezt a munkaerőért folyó verseny kikényszeríti. Van ennél költséghatékonyabb javaslatunk: adjon célzott támogatást egészségpénztáron keresztül 33,04%-os adózással.
Élje túl az inflációt, őrizze meg cége stabilitását! (2022.08.04)
A Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég szakértői által összeállított 7 pontos javaslatcsomag a túlélést és a növekedési lehetőségek kiaknázását szolgáló alapvető intézkedéseket foglalja össze.
Stresszesek, szomorúak és aggódnak a munkavállalók (2022.08.04)
A szomorúság, az aggodalom és a harag érzése a járvány feletti szinten van. Félő, hogy az adószabályok év közbeni változása és a rezsidíj-emelés fokozza a dolgozók rossz közérzetét.
Korábbi blogbejegyzéseink