Blog
A munkáltató felelőssége a dolgozó mentális egészsége (2022.11.04)
Nincsenek jól a hazai munkavállalók – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Jobsgarden készített a munkaadók és a dolgozók körében, és amelyet a HVG idézett. A megkérdezettek harmada inkább rossznak, mint jónak ítélte a mentális és ezzel együtt a fizikai állapotát, ám ennek ellenére sem szívesen fordul segítségért a munkáltatójához.
Új juttatási lehetőség év végén (2022.11.04)
Idén nincsenek könnyű helyzetben a cégek. Egyrészt elengedhetetlen a dolgozók egész éves munkájának elismerése, másrészt mindenhol a költségtakarékosság került a fókuszba, nem is beszélve az inflációs környezetről. Nézze meg javaslatainkat! Vannak jól bevált és egészen új megoldások is.
Elkészült a fizikai aktivitásról szóló első globális jelentés (2022.11.04)
Világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az országok kormányai többet tennének az emberek rendszeres testmozgásának előmozdításáért.
Veszélyes a napi 5 óránál kevesebb alvás (2022.11.04)
Naponta legalább öt óra alvás csökkentheti számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát 50 év felett, derült ki egy hosszú távú, nagy léptékű új kutatásból, amelyet a MedicalOnline idézett a BBC összefoglalójára hivatkozva.
Ki dönti el, mire használhatja a dolgozó a munkaközi szünetét? (2022.11.04)
Dr. Bognár Ivett, az act Bán & Karika Ügyvédi Társulás szakértője segít eligazodni abban, hogy mi is valójában munkajogi szempontból az ebédszünet, és a munkavállalók jogosultak-e eldönteni, hogy mire használják fel ezt a szabadidőt?
Megélhetési válságban többet ér az egészségbiztonság (2022.10.05)
Napról napra emelkednek a megélhetési költségek, egyre többen úgy érzik, a fizetésük már nem fedezi a kiadásaikat. A családok problémája kihívás a cégeknek is. Segítünk, hogy Ön is segítsen munkatársainak mindennapi kiadásaik csökkentésében.
Korábbi blogbejegyzéseink