Sok a félreértés a havi tagdíjjal kapcsolatban

Az egyéni befizetések szerepének növekedésével egyre többen szeretnék tudni, mire és hogyan költhetik el a havonta elvárt minimális befizetést, amelyből a pénztár csupán működési költséget von.
 

Többen használják a pénztári szolgáltatásokat

Az egészségpénztáraknak kiemelten fontos szerepük van a tagok egészségének megőrzésében és az élethelyzetüknek megfelelő megoldások nyújtásában. Ezt támasztja alá a Patika-csoport tavalyi eredménye, és a célzott támogatások idei kiugró startja.

Kutatás: az e-cigaretta is okozhat rákot

Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint azt korábban gondolták – állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás a rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el.

Sorra nyílnak a magánklinikák

Idén úgy tűnik rekordszámú magánegészségügyi intézmény alapítására számíthatunk. Néhányat a legutóbb nyitottak közül, ahol költhetjük a pénztári megtakarításunkat.

Mennyi az annyi?

Magyarországon elvileg „ingyenes” az egészségügy, pontosabban fogalmazva teljes körű társadalombiztosítási rendszer működik: az állampolgár a jövedelméből járulékot – átalánydíjat – fizet, amelyért jogosult lesz a társadalombiztosítás valamennyi ellátására. Ez a rendszer azonban elavult, nem ad választ a mai kihívásokra.

Készüljünk fel időben az allergiaszezonra!

Az allergiásoknak még a pollenszezon előtt érdemes elkezdeniük szedni a gyógyszereket, mert úgy 90 százalékban tünetmentesek lesznek vagy csak enyhe tünetek jelentkeznek – mondta Nékám Kristóf allergológus. Az allergiavizsgálatot is pollenszezonon kívül kell elvégezni.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.