Bankkártyás befizetés: 3 év alatt 2,5 milliárd forint (2020.01.01)
2017 márciusa óta tudják tagjaink bankkártyával feltölteni egészségpénztári számlájukat. Egyre többen élnek a kényelmes és ingyenes fizetési megoldással, amelynek köszönhetően a befizetett összeg azonnal költhető a patikakártyával.

Magyarországon évek óta töretlenül bővül az elektronikus pénzforgalom, amelynek fő húzóerejét 2018-ban is a bankkártyás fizetések jelentették. A Magyar Nemzeti Bank tavaly megjelent Fizetési Rendszer Jelentése szerint a hazai kártyás vásárlások száma és értéke egyaránt 25%-kal nőtt 2017 és 2018 között. A tendenciát látjuk a Patika-csoport pénztártagjai körében is, akik egyre többen online bankkártyával fizetnek be a pénztári számlájukra: az összes befizetés értéke 2018 végén átlépte az egymilliárd forintot, 2019 decemberére pedig már elérte a 2,5 milliárd forintot.

Az online bankkártyás számlafeltöltés lehetőségét már az első évben sokan kihasználták. 2017-ben az új csatorna értékében több mint 25%-os részt hasított ki az összes befizetésből, 2018-ban az összes egyéni befizetés 35%-a, 2019-ben pedig már 41%-a így folyt be. Ezzel megközelítettük az országos átlagot: makroszinten a közüzemi és egyéb szolgáltatások elektronikus fizetésének aránya öt év alatt csaknem megduplázódott és 2018-ban megközelítette az 50%-ot (MNB).

A bevezetés óta dinamikusan bővül a pénztári bankkártyás befizetések összege is: az egy főre jutó egyéni kártyás befizetés 2018 decemberéig 10%-kal haladta meg a 2017. március–december közötti értéket. 2019-ben tovább nőtt a bankkártyás befizetés népszerűsége: közel 55%-kal haladta meg a tranzakciószám az azt megelőző évit.

Hasonlóan sikeres a 2018-ban pilotprojektként elindított online állandó utalási megbízás-szolgáltatásunk is. Ebben az esetben a pénztártag a bankkártyájával történő egyszeri befizetést követően, ugyanazon a felületen megbízást adhat a CIB Bank számára, hogy egy tetszőleges összeget minden hónapban ugyanazon a napon levonjanak a bankkártyájáról, és azt jóváírják az egészségpénztári számláján. A kényelmi szolgáltatás ugyanúgy ingyenes, mint a kártyás fizetés. Bárki dönthet úgy, hogy csak a havi kötelező tagdíjat rendezi ezen a módon, vagy magasabb összeget ad meg az elektronikus megbízási űrlapon. A terhelés sikerességéről vagy sikertelenségéről a rendszer minden hónapban e-mailt küld.

Az állandó utalási megbízás nemcsak olcsó és kényelmes fizetési megoldás, hanem biztonságos is. Az egészségpénztár semmilyen bankkártya-adatot nem tárol. A megbízást bármikor megszüntetheti vagy az állandó utalás összegét módosíthatja a pénztár honlapján. Különösen hasznos a szolgáltatás a kötelező tagdíj befizetésére vagy más, fix havi díjú szolgáltatás – például az idén startoló egészségbiztosítás – igénybe vételekor.

Most feltöltené egészségpénztári számláját bankkártyájával? Kattintson!

Fotó: freepik.com

 

<< VISSZA