Az egészségpénztári juttatás a legvonzóbb (2019.10.10.)

Általános vélekedéssel szakít az a legújabb országos kutatás, mely azt bizonyítja, hogy a munkahellyel kapcsolatos elvárásokat sok esetben inkább a munkavállalók élethelyzete határozza meg, semmint a generációs különbségek. Ezek szerint az Y vagy a Z generáció gyakran hangoztatott újfajta szemlélete korántsem egyedül meghatározó a munka világában.

Önmagában attól, hogy valahol magasabbak a fizetések, mint más cégnél, még nem válik egy munkahely vonzóvá. Jóval lényegesebb szempont a munkavállalók szemében a stabilitás, a pénzbeli és egyéb juttatások megléte, de még az is, hogy a munkahely közel legyen az otthonhoz – derült ki a Groupama Biztosító 1000 főt megkérdező reprezentatív felméréséből.

A kutatás arra is rámutatott, hogy sokszor a női és férfi különbségek, vagy a családi állapot jobban befolyásolják azt, hogy milyen igényeket támasztanak a dolgozók a munkáltatók felé, semmint az, hogy melyik korosztályhoz tartoznak. A nők és a gyermeket nevelők esetében a juttatások vonatkozásban is vannak különbségek. Az egészségpénztári juttatás összességében a legvonzóbb juttatásnak számít, a válaszadók 41%-a jelölte számára fontosként, a gyermeket nevelők körében azonban még inkább preferencia, közülük 47% választaná ezt a juttatást. A fizikai dolgozók esetében a többiektől eltérően a táppénz kiegészítés is kiemelkedő jelentőséggel bír. Erre például remek lehetőséget kínál az egészségpénztár önsegélyező szolgáltatása, amellyel mód van a keresőképtelenség idejére járó juttatás és a nettó bér közötti különbözet pótlására.

A falvakban élő munkavállalók a biztonságos, egészségmegőrzést biztosító munkakörülményeket sorolják az átlagnál előrébb, az 50-59 éves korosztály számára a nyugdíjbiztosítás is az abszolút favoritok között van.

A munkáltatóknak tehát rendkívül változatos munkavállalói igényeket kell kielégíteniük, ha munkavállalóik szempontjait figyelembe szeretnék venni. „Egy munkaadónak általában véve is annál nagyobb lehetősége van bevonzani, majd megtartani a munkaerőt, ha minél többféle módon tudja segíteni munkavállalóit például megtakarítási, egészségmegőrző és családbarát juttatásokkal” – hangsúlyozta Marton Klaudia, a Groupama Biztosító humán erőforrás igazgatója.

Az egészségpénztári célzott támogatás – a pénztárak színes szolgáltatáspalettájának köszönhetően – számtalan lehetőséget teremt a munkáltatók számára, hogy kielégítsék a különböző élethelyzetben lévő dolgozók igényeit. A 38,35%-os adózással adható egészségjuttatás minden korosztálynál célba talál!

Fotó: unsplash.com

<< VISSZA