Online belépés, online befizetés (2019.10.22.)

Lépjen be a pénztárba otthonról kényelmesen, akár 6 perc alatt. Az online folyamat gyors, biztonságos és lehetővé teszi, hogy akár még aznap éljen a 20%-os megtakarítással, amit pénztártagként elérhet az egészségcélú kiadásain az szja-visszatérítésnek köszönhetően.

Elindult az internetes belépési szolgáltatásunk, ahol néhány kattintással, alig öt perc alatt kitölthető az egészségpénztári belépési nyilatkozat. Bárki lehet pénztártag, aki elmúlt 16 éves és szeretne megtakarítani legalább 20%-ot az egészségügyi kiadásaiból. Sokan élnének a lehetőséggel, ám az egyes felmérések azt mutatják, a lakosság jelentős része nincs tisztában az egészségpénztárak szerepével, hozzáadott értékével. Ezért döntöttünk úgy, hogy ott szólítjuk meg az embereket, ahol azok leginkább találkoznak az egészségcélú kiadásokkal.

A zsebből fizetett (és itt nem a hálapénzre gondolunk!) egészségügyi kiadások aránya Magyarországon kiugróan magas: a közvetlen költések 30%-át finanszírozzák a háztartások szemben az uniós 18%-os átlaggal. Ezt az arányt leginkább úgy lehetne csökkenteni, ha ezeket a rendelkezésre álló forrásokat intézményesített csatornákba terelnék, mint például az egészségpénztárak, biztosítók. Ebben úgy tűnik, egyre inkább konszenzusra jut a kormányzat, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a gazdaság egyéb szereplői. Az MNB versenyképességi javaslatai között szereplő jóléti alapok-modell erre teremthet lehetőséget a lakosság, a munkáltatók, az egészségügyi szolgáltatók és az egészségpénztárak együttműködésére építve.

Jubileumi célok

Az idén 20 éves Patika-csoport ezért tűzte ki stratégiai célként a lakosság edukációját. Az elhatározás megvalósításaként támogatóként odaálltunk Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja mellé, hogy a szűrési helyszínekre érkezők valamennyien megismerhessék az egészségpénztári megtakarítás lényegét és az abban rejlő költséghatékonysági lehetőségeket.

Szolgáltatóink figyelmébe

Másrészt kidolgoztuk azt a koncepciót, amely módon az egészségügyi szolgáltatóknál is elérjük az érintetteket. Ez egy win-win helyzet, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy win-win-win, hiszen mind a lakosság, mind a klinika és a pénztár is közelebb kerül a céljához, amely nem más, mint növelni Magyarországon az egészségben töltött évek számát. Persze egy igazán „nyerő” együttműködés anyagilag is megéri a feleknek. Erről az egyedileg kidolgozott innovatív pénzügyi konstrukció gondoskodik, melyről a csatlakozott szolgáltatókkal írásban is megállapodunk.

Amennyiben Önnél biztosítható az internet-hozzáférés és ki tudjuk helyezni az online nyomtatvány kitöltéséhez szükséges zárt csatornán kommunikáló tabletet, semmi akadálya, hogy a betegei helyben pénztártaggá váljanak és a költéseik után – akár az aktuális vásárlásuk vagy vizsgálatuk árából is – visszakapjanak minimum 20%-ot (prevenciós célú költésnél 30%-ot). Ehhez csupán egy félreeső szegletre van szükség a gyógyszertárban vagy a klinika recepcióján.

Itt tudja megnézni a belépési felületet.

Ha szeretné, hogy az Ön rendelőjében/gyógyszertárában is elérhetővé váljon a szolgáltatásunk, keresse fel kapcsolattartóját a szolgaltato@ujpiller.hu e-mail címen.

Fotó: freepik.com

 

<< VISSZA