Lakossági egészségügyi rendezvénysorozatot indít a Semmelweis Egyetem (2019.08.29.)

Szeptembertől jövő év júniusáig tíz alkalommal vehet részt a lakosság ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési és szűrőprogramokon a Semmelweis Egyetem szervezésében.

Egészségnapok címmel lakossági rendezvénysorozatot indít szeptembertől a Semmelweis Egyetem – jelentette be az intézmény rektora. Dr. Merkely Béla, az egyetem rektora elmondta, az idén 250 éves fennállását ünneplő egyetem nemcsak az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban elkötelezett, hanem az egészségmegőrzés terén is. Mivel a várható élettartam, az egészségben eltöltött évek száma attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről, ezért erre fontos felhívni a figyelmet – tette hozzá.

Az egyetem által rendezett Semmelweis Egészségnapok rendezvénysorozat szeptemberben indul és jövő év júniusáig tíz alkalommal kínál ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési és szűrőprogramot a lakosság számára. Első alkalommal a lelki egészség témaköre lesz terítéken, a programon a részvétel regisztrációhoz kötött, ezt az egyetem honlapján tudják az érdeklődők megtenni.

Mentálhigiénés Nap

Időpont: szeptember 14., szombat

Helyszín: Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest, Tűzoltó utca 37/47.)

Regisztráció: a részletes programban feltüntetett eseményeknél minden előadásra, workshopra külön kell regisztrálni.

Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója a programról szólva közölte, hogy a gyerekektől az idősekig mindenkinek kínálnak érdekes előadásokat. Az egyetem több egysége is foglalkozik mentális egészséggel, így több mint hetven programon, köztük előadásokon, workshopokon, művészet- és állatasszisztált terápiás foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, de kipróbálhatják például az önismereti csoportban való részvételt is. A klinikaigazgató hozzátette, lesznek előadások a függőség, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, a szexuális nevelés vagy épp az egészséges párkapcsolatok témaköréből. Kiemelte Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember előadását, aki a magánéleti és munkahelyi kiégésről beszél majd.

Merkely Béla elmondta azt is, hogy például a decemberi programnapokon az egyetem Anatómiai Múzeuma – amelyet kizárólag orvostanhallgatók használhatnak – is várja majd a közönséget. A rendezvénysorozat keretében olyan, máskor kizárólag a szakma számára elérhető helyszínek is megnyílnak az érdeklődők előtt, mint a klinikák műtői, az igazságügyi orvosszakértők munkahelye, vagy a rektori iroda.

Fotó: Semmelweis Egyetem

<< VISSZA