Még most sem késő szerződni a célzott tanévkezdési támogatásra (2019.08.12.)
A munkáltatók jelentős hányada ezekben a hetekben szembesül azzal, hogy a munkavállalói hiányolják a hosszú évek óta megszokott iskolakezdési juttatást. Kevesen tudják, hogy egészségpénztáron keresztül nulla százalékos adózással adhatnak ilyen célra támogatást.

Alig egy hónap van hátra a 2019/2020-as tanév indulásáig, és az idén felsőfokú tanulmányaikat kezdők is lázasan készülnek az egyetemi beiratkozásra, kollégiumi helyet vagy albérletet keresnek. Ebben az időszakban számos család számára gond az extrakiadások előteremtése. Nem véletlen, hogy a cafeteriarendszer idei átalakításáig az egyik legnépszerűbb juttatási elem az iskolakezdési támogatás volt. A hagyományos juttatást ma már csak a bérrel megegyező terhekkel adhatja a munkáltató, egészségpénztári célzott szolgáltatáson keresztül viszont 0%-os adózással biztosíthat hasonló célú támogatást. Bár a törvény nem határoz meg plafonösszeget a munkáltatói célzott támogatásra nézve, az önsegélyező szolgáltatásokra vonatkozó szabályozás gyermekenként 149 ezer forintban – az adott évben hatályos minimálbér összegében – maximalizálja az egészségpénztári számláról elszámolható tanévkezdési támogatást. A juttatás mértékének meghatározásakor ezt érdemes figyelembe venni.

Mire költheti a támogatást a munkavállaló?

A tanévkezdési támogatás szolgáltatásunk az általános- és középiskolások tankönyv-, taneszköz- és ruhavásárlásához igényelhető, az egyetemi, főiskolai támogatásnak köszönhetően pedig az egyetemi tandíj, kollégiumi elhelyezés és az albérlet költsége fedezhető. A szolgáltatást igénybe vehetik az általános és középiskolás tanulók és a Magyarországon államilag elismert felsőoktatási intézményében hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 25. életévét be nem töltött diákok szülei, akik a közoktatásról szóló törvényben meghatározott gyermek után családi pótlékra jogosultak.

Hogyan adható a támogatás 0%-os közteherrel?

Idén a juttatások közül talán az egészségpénztári célzott támogatás az, amelyik a leginkább erősíti a munkavállalók lojalitását és hozzájárul a felelős munkáltatói márka építéséhez. Az egészségpénztári szolgáltatásokra 38,35%-os adózással, az önsegélyező szolgáltatásokra – például iskolakezdési támogatás vagy jelzálog alapú lakáshitel-támogatás – korlátlan összegben adható juttatás lehetőséget teremt a munkavállalók differenciált motiválására.

Az akár évi egy utalással is teljesíthető és az utalást követően azonnal felhasználható juttatás a munkáltató és a pénztár között létrejött támogatói szerződésben meghatározott feltételek alapján történik. A dokumentum tartalmazza a támogatási célt – vagyis, hogy az összeget a munkavállaló milyen pénztári szolgáltatásokra költheti – és a támogatásra jogosultak körét. A juttatás kizárólag a munkaviszony ideje alatt jár és csak annak a munkavállalónak, aki tagja a pénztárnak. A munkáltató arról is rendelkezhet a szerződésben, hogy a dolgozók meddig használhatják fel a kapott összeget.

A szükséges szerződést letöltheti honlapunkról (ITT). A kettő példányban kitöltött és aláírt támogatói megállapodást küldje be postán vállalati kapcsolattartójának, aki 2 munkanapon belül feldolgozza, és egy példányt visszaküld önnek.

Az első havi támogatást 3 munkanappal a dokumentum postára adását követő kell utalni a munkatársak célzott támogatásra vonatkozó havi adatszolgáltatási táblázata (ez szintén megtalálható az oldalunkon ITT) alapján. Az abban szereplő összeg átutalását követő 2 munkanapon belül munkavállalói költhetik a támogatást.

A pénztártag a rendelkezésére álló egyenlegeket honlapunkon, az online egyenleglekérdező menüben tudja követni és ellenőrizni. Természetesen a munkavállalók a céges feltöltéstől függetlenül gyarapíthatják privát befizetéssel is a számlájukat, amely megtakarítást az egészségpénztár széles szolgáltatási körében tudnak felhasználni.

Fotó:freepik.com

 

<< VISSZA