Duplarekord novemberben (2018.12.05.)
Minden várakozásunkat felülmúlta a novemberi egyéni befizetések mértéke: összesen több mint 1,3 milliárd forint érkezett be tagjaink számlájára. Most már biztosan kijelenthetjük, hogy az üzleti tervünkben szereplő 60%-os egyéni befizetési arányt teljesítette a Patika-csoport.

Minden korábbi rekord megdőlt idén a novemberi akciónkban. Egyrészt az összes befizetés – egyéni és munkáltatói tagdíj-hozzájárulás együttesen – megközelítette az 1,3 milliárd forintot, ami 20%-kal több mint a tavalyi hasonló időszak eredménye. Másrészt a tagjaink még soha nem voltak ennyire aktívak: a 2018 novemberében fizetett egyéni tagdíjak értéke 22%-kal haladta meg a 2017. novemberi tagi befizetésekét. Jóllehet évek óta azt tapasztaljuk, hogy nő a kedvezményes befizetési időszak kihasználtsága, idén azonban a növekedés üteme is felülmúlta a várakozásainkat. A korábbi átlag 10%-os bővülés helyett 2018-ban 20%-kal több pénz érkezett a pénztárba.

Eredményeink alapján látszik, hogy szélesedik azok köre, akik felismerték az öngondoskodás fontosságát és ehhez az egészségpénztárat választották társul. Ők azok, akik rendszeresen vesznek igénybe magánegészségügyi ellátást, törekszenek az egészséges életre, a betegségek megelőzésére és fontos számukra, hogy egy esetleg felmerülő váratlan egészségügyi probléma se okozzon megoldhatatlan anyagi terhet a családban. Az adatok azonban azt is megmutatják: a teljes tagság arányában még mindig szűk körről beszélünk.

A befizetések emelkedését szerintünk több tényező hajtja. Egyrészt a hazai magánegészségügyi ellátások bővülése és az állami rendszerben tapasztalható hiányosságok. Ezek a tényezők sokak számára egyértelművé teszik, hogy hosszú távon a rendszer kizárólag a saját források becsatornázásával működtethető fenntartható módon. A médiában is egyre több cikk jelenik meg a lakosság egészségi állapotáról, a sok tényező tekintetében a nemzetközi átlagtól jelentősen elmaradó mutatóinkról, az egészségügyi ellátás problémáiról, az orvoshiányról, és a mindezekre valamilyen választ adó kormányzati tervekről.

Szintén a pénztári öngondoskodás irányába tereli a munkavállalókat a megtakarításból igénybe vehető szolgáltatások-, és a patikakártyát elfogadó szolgáltatók számának bővülése. Egyre többen vásárolnak például gluténmentes élelmiszert patikakártyájukkal, vagy spórolnak valamelyik önsegélyező támogatásunkra. A legnépszerűbbek a gyerekkel kapcsolatos támogatások – a születéskor igénybe vehető 1 000 000 forint, a gyes/gyed kiegészítése vagy a beiskolázási támogatás – és a jelzálogalapú-lakáshitel törlesztőjének kiegészítése.

Számunkra nem csak szlogen, hogy az ügyfél a legfontosabb

Ezekhez a trendekhez a Patika-csoport az ügyfélélmény növelésével járul hozzá. A célunk, hogy ne csak az egyik legolcsóbb, hanem a legkényelmesebben használható pénztár legyünk. Számunkra nem csak szlogen, hogy az ügyfél a legfontosabb. A tagok kérdéseire – érkezzen telefonon vagy e-mailen – naprakész tudással felvértezett, a legfrissebb adószabályokban jártas ügyfélszolgálati munkatársak válaszolnak, az esetleges panaszokat azonnal kivizsgáljuk, és megpróbáljuk a tag számára a legmegnyugtatóbb módon rendezni és igyekszünk a törvényi kereteken belül az egyéni igényeket is kielégíteni.

Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk az online intézhető ügyek bővítésére is. A tavaly bevezetett internetes bankkártyás fizetés ma már a legtöbbet igénybe vett fizetési csatornánk és hatalmas a népszerűsége a pénztárak közül egyedül nálunk elérhető ingyenes állandó havi bankkártyás fizetésnek is. A jövő év első negyedében pedig már annak sem lesz akadálya, hogy valaki akár otthonról, akár a munkahelyéről a nap 24 órájában bármikor online csatlakozzon a pénztárhoz.

 

<< VISSZA