Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Így számoljunk 2017-ben (2017.01.01)

A bruttó bér után a munkáltatónak 22% szociális hozzájárulási adót és 1,5% szakképzési alapot kell fizetnie, míg a munkavállalót terheli a 15% személyi jövedelemadó, a 17% nyugdíj és egészségbiztosítási járulék, a 1,5% munkaerőpiaci járulék (összesen 33,5% kedvezmények nélkül). Ez azt jelenti, hogy 100 ezer forint bruttó juttatás bérként a munkáltatónak 123 500 forintjába kerül, a munkavállaló pedig 66 500 forintot kap kézhez.

Ezzel szemben egy adómentes juttatásokból összeállított csomag esetén a 123 500 forint munkáltatói ráfordítás „tisztán” költhető juttatás lesz, kedvező adózású (34,22%) elemekből összerakva a cafeteri amenüt a dolgozók 92 ezer (havi 7 668) forintot tudnak hazavinni, és a 43,66%-kal adózó egyes meghatározott juttatások esetén is közel 86 ezer (havi 7 164) forint marad a munkavállalónál.

Persze egy cafeteriarendszer soha nem ennyire vegytiszta, általában vegyesen tartalmazza a különböző adózású elemeket lehetővé téve, hogy a dolgozók saját élethelyzetüknek megfelelően állítsák össze a menüt, illetve a munkáltató számára, hogy a vállalati érdekeket is megjelenítse a kínálatban. Az Új Pillér Egészségpénztár kalkulátorával könnyedén kiszámolhatja, hogy milyen cafeteria menü esetén kerülnek leginkább egyensúlyba a cég pénzügyi és munkáltatói érdekei.

Cafeteria menü 2017

<< VISSZA