Költségtudatosság márciusban: gazdálkodjon okosan a visszajáró pénztári SZJA-val! (2015.03.01)

Ahogy azt tagjainknak korábban bemutattuk, az idei év a Patikánál és az Új Pillérnél a költségtudatosságról szól, remélve azt, hogy az öngondoskodás – mint az egész család egészségéről való tudatos gondoskodás – a mindennapok rutinjává válik. Aki a pénzügyei tervezésekor megfontoltan a saját és családja egészségére is gondol, egy váratlanul felmerülő betegség esetén kevésbé kiszolgáltatott helyzetben intézheti ügyeit.

A tavaszi hónapok tradicionálisan az SZJA-visszaigénylés időszaka, amikor minden pénztártagnak a tavalyi befizetései után megnyílik a lehetősége, hogy akár 150 ezer forint állami támogatással gazdagodjon befizetései, igénybevett szolgáltatásai vagy lekötései után.

Minél hamarabb tölti ki a 2014. évről szóló SZJA-bevallását, a NAV annál hamarabb visszautalja az Önt megillető pénzt!

Tagjaink közül sokan tudják, hogy érdemes minél hamarabb beküldeni a navhoz az SZJA-bevallást, mert a hibátlanul kitöltött nyomtatvány érkeztetését követően az Adóhivatal 30 napon belül köteles a pénztártagnak járó adókedvezményt visszafizetni.
Ne késlekedjen, gyűjtse össze a szükséges papírokat és töltse ki a következő héten az SZJA-bevallását! Gazdagítsa Önt a visszajáró pénz hozama, ami az önkéntes kasszában ráadásul kamatadó-mentes forintokat fial. Azt is tudnia kell, hogy minden patikakártyán jóváírt navos forint működési költség-levonás nélkül az egészségre költhető egyenleget gyarapítja!

Nem találja a patikás adóigazolást? Töltse le ingyen a webről!
Amennyiben a postás elkeverte az adóigazolást, vagy Ön egyszerűen már mindent elektronikusan intéz, lépjen be az Új Pillér online ügyintézésébe, ahol az adóigazolások, ahogy azt tagjaink már megszokhatták, letölthetőek pdf formátumban. Az online ügyintézésben elérhető igazolás a NAV számára hivatalos dokumentumnak elfogadott adóigazolás.

Segítünk jól kitölteni az SZJA-bevallást!

Ha minden dokumentum a rendelkezésére áll és elszánta magát az SZJA-bevallás kitöltésére, itt van az Új Pillér nélkülözhetetlen három lépéses segítsége!

Nyissa meg az alábbi dokumentumot (segédlet), ahol az SZJA-bevallás soraihoz igazítva vezetjük a tollát (vagy az egerét), hogy a patikás adóigazolásban szereplő 8 sor adatát az SZJA-bevallásban a megfelelő helyekre írja be.

 1. Figyelmesen írja be a saját SZJA-bevallásába az újpilléres adatokat! Minden adat egyformán lényeges, de a 137. sor – ahol arról nyilatkozik, melyik kasszába kéri a visszajáró SZJA-t – különösen fontos.
   
 2. A kitöltés előtt mérlegelje, milyen pénztártípusba kérje vissza az SZJA-támogatást! A jogszabály ugyan engedi azt, hogy egyszerre több típusú pénztárba is befizessen, így külön-külön nyugdíj vagy egészségpénztárba, azonban csak egyetlen pénztárba kérhető vissza a maximum 150 ezer forintnyi adótámogatás. Ennek vélhetően adminisztratív okai vannak: az Adóhivatal egy jogcímen járó adókedvezményt csak egy helyre tud elutalni.
  Amennyiben az egészségére szeretne költeni, kérje a teljes kedvezményt az egészségkasszába, de ha nem tervez ilyen kiadást, akkor utaltassa a pénzt a nyugdíjkasszájába. Azt tudnia kell, hogy a nyugdíjkasszában tartott megtakarításokhoz a nyugdíjkorhatár előtt ugyan korlátozottan, de szigorú feltételekkel is hozzájuthat (pl. rokkantság esetén a teljes összeg, 10 év várakozási idő után a hozamhoz adómentesen). Fontos, hogy csak olyan pénztárba kérheti vissza az SZJA-t, ahol 2014. december 31-én rendelkezett érvényes tagsági jogviszonnyal valamint adókedvezményre jogosító befizetéssel.

  Tájékoztatásként a Patika-csoporthoz tartozó pénztárak adószáma:

  • az Új Pillér adószáma: 18189072-1-41
  • a Patikapénztár adószáma: 18238949-1-41
  • a Tradíció Nyugdíjpénztár adószáma: 18190728-1-41
  • a Tempo Nyugdíjpénztár adószáma: 18455515-1-41
    
 3. Töltse ki a többi adattal a bevallást és végül végezze el a szükséges számításokat! Küldje meg a NAV részére az SZJA-bevallást (magánszemélyek szja-bevallása, illetve az adónyilatkozat beküldése). Ügyeljen arra, hogy a beküldés határideje idén 2014. május 20. (szerda)!

2015 egész évben a Költségtudatosság Éve
A költségtudatosság évében a Patika és az Új Pillér segítségével hónapról hónapra önkéntes pénztári szemszögből körbejárjuk azokat a témákat (pl. adómegtakarítás, kamatadó-mentes befektetés, céges adomány, szolgáltatói árkedvezmény, +10%-os lekötés, +10%-os prevenciós szolgáltatás), amelyek 2015-ben segítenek abban, hogy az egészségről való öngondoskodás igazi értékké váljon és forintokban is mérhető megtakarítást hozzon.

Kattintson! 2015-ben költségtudatos hónapok egész évben januártól decemberig

 

Tervezze meg most az egész évet, hívja segítségül a személyre szabott SZJA-kalkulátort!

Az Új Pillér személyre szabott SZJA-kalkulátora segít Önnek a tervezésben, hogy a legoptimálisabban gazdálkodjon az újpilléres patikakártyával, legyen szó feltöltésről, költésről vagy lekötésről!

Kattintson most!

<< VISSZA