2019. október 31. az ügyfélátvilágítás új határideje!
Módosult a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben előírt határidő. A pénzügyi intézményeknek október 31-ig kell elvégezniük ügyfeleik teljes körű átvilágítását.
Sokak szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás
A hazai fogyasztók meghatározó többsége továbbra is patikából, kisebb része pedig drogériából szerzi be a szükséges gyógyszert. Egy felmérés szerint 40% kimondottan kockázatosnak tartja az interneten gyógyszert vásárolni.
A betegek együttműködése nélkül nincs sikeres terápia
A gyógyszerhasználati szokások fejlesztése lesz a következő időszak legfontosabb szakmai programja – mondta Hankó Zoltán a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke a XVI. országos patikanap központi megnyitóján Kecskeméten, ahol a Patika-csoport is jelen volt.
Kényeztesse egészségpénztári juttatással a Z generációt!
Mivel 2019. július 1-től 19,5%-ról 17,5%-ra csökken a szociális hozzájárulási adó, a célzott támogatás adóterhe is mérséklődik: a vállalatok 38,35%-os adózással gondoskodhatnak így munkavállalóik egészségéről a nyár derekától.
A bőrrák megelőzésének legfontosabb 5 pontja
Közeleg a nyár, a nyaralás, vízparti napozás néhány hónapja. Az egész évben vágyott kikapcsolódás azonban könnyen végzetes lehet, ha nem védekezünk megfelelően az UV sugárzás ellen. A lebarnulás sem egészséges, az UV fény által okozott bőrkárosodást jelzi.
Lehet, hogy több pénzre számíthat a NAV-tól
Előfordulhat, hogy annak sem kell lemondania az önkéntes pénztári befizetés alapján járó 20%-os kedvezményről, aki azt a családi adókedvezmény miatt nem tudta maradéktalanul kihasználni. Önellenőrzésre a tárgyév december 31-től számított 5 éven belül van mód.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!