Az szja-visszatérítés azonnal költhető
Az önsegélyező szolgáltatások térhódításával párhuzamosan egy új kifejezéssel is találkozhattak pénztártagjaink, ez pedig a 180 napos egyenleg. A visszaérkező szja-jóváírásokra viszont nem vonatkozik a 180 napos szabály.
Mikortól lehet szilárd táplálékot adni a babáknak?
Az anyukák gyakran tanácstalanok, hogy mikortól és mivel kezdjék meg a hozzátáplálást, azaz a babák mennyi idősen kapjanak szilárd ételt az anyatej mellett. Egy új tanulmány szerint ez akár már három hónapos kortól szóba jöhet.
Ezeket a vizsgálatokat kérheti a terhesség alatt
Az Intima.hu-n megjelent egy remek összefoglaló a Babagenetika Egyesület jóvoltából a terhesség alatt kérhető vizsgálatokról. Ezek nem kötelezőek, de számos genetikai rendellenesség kizárható a segítségükkel. A vizsgálatokért fizethetünk patikakártyával egészségpénztári partnereinknél.
A munkavállalók egészsége versenyképességi kérdés
„Olyan szemléletet és környezetet szeretnének kialakítani, amely az egészséges életmódot természetessé teszi” – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Mind a prevenció, mind az egészséges életmód terjesztésében fontos szerepük lehet a munkáltatóknak.
375 millió forinttal többet költhetnek egészségükre tagjaink
A Patika-csoport tagjainak egészségtudatosságát bizonyítja, hogy az önkéntes egészségpénztári befizetés után járó 20%-os szja-jóváírás évről évre több költhető pluszforrást jelent számukra. Idén a NAV-tól összesen 406 millió forint visszatérítésre voltak jogosultak.
Cafeteria-esélylatolgatás
Nem tudjuk biztosra, hogyan adózik jövőre a cafeteria, de az már most látszik, hogy a benyújtott tervezet hagy néhány lehetőséget a munkáltatók számára, hogy a bérnél kedvezőbb közterhek mellett adjanak különböző juttatásokat alkalmazottaiknak.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!