Betegből egészségügyi fogyasztó
Évente átlagosan 4,1%-kal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte, derül ki a Deloitte tanulmányából. A kezelés helyett a megelőzés kerül előtérbe, és az egyszerű „betegek” helyett megszületnek a szolgáltatásokról jól tájékozott „egészségügyi fogyasztók”. Ennek elősegítése az Új Pillér egyik legfontosabb célja.
Újabb esély a gyógyulásra
Újdonság az újpilléres kártyával: kontrasztanyagos mammográfia a Váci Greens Egészségközpontban. 10 perc, fájdalommentes vizsgálat és az MR-hez hasonló pontosságú információt kapunk. Az emlőrákot nem lehet megelőzni, a szűrés és a korai felismerés sorsdöntő!
Az EU szerint is problémás a magyar egészségügy
Az Európai Bizottság közzétette a tagállamok gazdasági és szociális helyzetéről készített éves elemzését. Magyarország egyik strukturális kihívásaként említik az egészségügyi ellátás egyenetlen minőségét és a hozzáférhetőséget.
Gyengélkedik a magyar egészségügy
Megjelent az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index 2017, amely szerint Magyarország egészségügyi rendszere a 29. a vizsgált 35 ország sorában.
Szektorjelentés: a tagok mentették meg az egészségpénztárakat
2017 év végére az összes befizetéshez képest az egyéni befizetések aránya 59%-ra ugrott a munkáltatói tagdíj-hozzájárulásokkal szemben.
A költség – ár – érték arány dönt
A Büttner és Társai Kft. tapasztalatai szerint a bérek és a béren kívüli juttatások rendszerének egészséges összhangja alkalmas ma leginkább a teljesítmények okos elismerésére.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!